Help, mijn sieraad verkleurt razendsnel!

De luxe uitstraling van écht goud

Vergulde sieraden. Die zijn een stuk leuker geprijsd dan echt gouden sieraden. En als je geen allergieën hebt, perfect, zou je denken. Toch? Ja, meestal is dat ook zo. Ze zien er hetzelfde uit en hebben net als echt goud dezelfde warme én chique uitstraling. Toch kan het zijn dat bij jou net de sieraden in de vergulde uitvoering razend snel verkleuren. Hoe dat kan? Lees gauw even verder.

Een laagje goud
Vergulde sieraden hebben allemaal een laagje goud. Deze uitleg zegt eigenlijk al heel veel. Een LAAGJE over een metaal. Dat laagje slijt er op een gegeven moment vanaf. Met echt gouden sieraden heb je dat natuurlijk niet, daar er geen laagje goud over heen zit.

Er is wel een groot verschil tussen verguld metaal en verguld zilver. Verguld metaal is goedkoper en heeft een dunner laagje. Verguld sterling zilver vind je bij ons met 18 of 24 karaat goud. Dit blijft, ook als je een lage ph-waarde hebt, erg lang mooi.

Hoe zorg je dat jouw vergulde sieraad zo lang mogelijk mooi blijft?
Uiteraard leg je jouw vergulde sieraden netjes in een sieradendoos en niet in een vochtige badkamer. Je doet je vergulde sieraad af als je gaat slapen of als je gaat douchen of sporten.

Domme pech
Afhankelijk van jouw zuurgraad van je huid zal een laagje goud er razendsnel af gaan óf juist helemaal niet. Hoe dat kan? Hoe zuurder, hoe sneller het laagje zal worden ‘aangetast’ en hoe sneller het materiaal onder het laagje zichtbaar wordt. Dit is meestal alleen het geval bij verguld metaal. Dit kan al na een paar keer dragen zichtbaar zijn. Wil je op safe spelen? Ga dan voor verguld sterling zilver.

Wat is jouw zuurgraad?
Dat weet je niet. Je kunt het natuurlijk uittesten. Oorknopjes met Swarovski Elements vind je al vanaf slechts 7,95. Dat is best het risico waard om te kijken of het lukt. Is het laagje na 2 tot 4 keer dragen al aan het slijten? Dan gaat het best snel en kun je je afvragen of je niet liever toch liever voor verguld sterling zilveren sieraden moet gaan.

Oplossing

Vind je echt goud te duur? Ga dan voor verguld sterling zilver of RVS. In de shop vind je verschillende kettinkjes, armbandjes en enkelbandjes gemaakt in RVS. Die verkleurt vrijwel niet. Pas alleen wél op met chloor. Daar kan RVS niet goed tegen.

 

Op dit blog geldt auteursrecht. Dit blog is geschreven door Erlinde Kramer. Het kopiëren en gebruiken van deze tekst voor commerciële doeleinden is dus niet toegestaan. ©


    
12 april 2019 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.