Biografie

Ik ben Erlinde Kramer, sieradenontwerpster en eigenaresse van webshop Jewels with Flair. Ik ontwerp sieraden die perfect aansluiten bij de wensen van de klant door maatwerk te leveren.

Daarnaast kunnen klanten ook sieraden laten ontwerpen aan de hand van een gestuurde foto met een bepaalde outfit waarbij het sieraad zou moeten passen, of telefonisch overleg waarin de klant haar wensen kenbaar kan maken.

Naast mijn grote collectie oorbellen zie je ook bijpassende sieraden in de collectie. De nadruk blijft liggen op de oorbellen en van daaruit ontwerp ik sieraden die de oorbellen ondersteunen.

Uiteindelijk zou ik graag een atelier willen met showroom. Zodat je als klant zelf langs kunt gaan, edelstenen uit kunt zoeken en ik ter plekke een sieradenset ontwerp.

Zo is Jewels with Flair ontstaan
Jewels with Flair heb ik opgericht in augustus 2012. Als tiener deed ik examen op de middelbare school in het vak tekenen en kunstgeschiedenis én was ik altijd geïnspireerd door mode. Ik dacht mij ei wel kwijt te kunnen als juf op een basisschool, maar dat bleek toch niet het geval. Met kinderen gaan tekenen en knutselen is toch écht wat anders. Ik moest me altijd bedwingen het totale werkje van het kind niet over te nemen… Dus toen ik eens op een markt liep tijdens Koninginnedag en iemand prachtige oranje oorbellen zag verkopen dacht ik… ‘Dat wil ik ook!’.

Downloadbare foto’s

Via de beeldbank van Perswereld zijn een aantal persberichten en rechtenvrije foto’s in hoge resolutie te downloaden. Voor meer foto’s kun je contact opnemen met eigenaresse Erlinde Kramer.

Contactgegevens

Jewels with Flair

Erlinde Kramer

Stuwwal 46

1822EE Alkmaar

info@jewelswithflair.nl

0650523968

Hieronder vind je bruikbare informatie. Voor downloads stuur een mailtje naar info@jewelswithflair.nl.

Shopping Specials via Pers-wereld

Deze specials zijn rechtenvrij en in hoge resolutie te downloaden op de pagina van Pers-wereld.Persberichten

Van Amsterdamse basisschool juf tot succesvolle onderneemster

juli 2019

Nu leerkrachten in het onderwijs hopelijk heerlijk van hun grote vakantie genieten, is oud basisschool juf Erlinde Kramer hard aan het werk. Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat zij het basisonderwijs gedag zei en haar droom achterna ging.

Erlinde Kramer

Weer een leerkracht minder…
Erlinde heeft 13 jaar met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Drie jaar op verschillende basisscholen in Heerhugowaard en vervolgens bijna 10 jaar in de Baarsjes te Amsterdam. Zij had het ontzettend naar haar zin, maar toen de werkdruk steeds hoger werd en zij haar creativiteit niet voldoende kwijt kon, besloot zij een andere koers te gaan varen.

Werkdruk
Toen zij 13 jaar geleden in het onderwijs begon, was het nog heel anders dan nu. Al hoorde ze wel van haar collega’s die al langer in het onderwijs werkzaam waren dat er al veel veranderd was. Maar goed, Erlinde ging met veel plezier naar school en had ook in haar weekend écht weekend. Maar op een gegeven moment kwamen er groepsplannen, handelingsplannen, passend onderwijs… Van de ene evaluatie naar de andere… In eerste instantie vond Erlinde het wel interessant en verdiepte zij zich erg in deze nieuwe materie.

Geen Havo? Waar is het misgegaan?
Daarnaast werd de tendens onder veel ouders anders. Veel ouders wilden hun kind minimaal naar de Havo. Als bleek dat dit er niet in zat, kwam de vraag: waar is het mis gegaan? ‘Mis gegaan?’ dacht Erlinde dan. Er is niets mis gegaan. Uw kind doet ontzettend haar best. Uw kind krijgt les dat perfect aansluit op haar ontwikkeling en wordt continu gemonitord door zowel de leerkracht, remedial teachers, intern begeleiders als de directie. Uw kind doet het prima.

Het roer om
Al enige tijd was Erlinde bezig met het maken van sieraden en inmiddels had zij haar eigen webshop Jewels with Flair opgezet. Het was nooit haar bedoeling geweest het onderwijs uit te stappen, maar zij genoot steeds vaker van het creatief bezig zijn, de positieve reacties van klanten én het designproces van haar Mails met Flair.
Toen ze vervolgens weer naar school ging en werd ondergedompeld in al het (administratieve) werk was de ma

at vol. Het roer moest om. In juli 2018 nam zij ontslag in het onderwijs en ging zij fulltime aan de slag met haar sieradenlijn Jewels with Flair.

Een bloeiende webshop: Jewels with Flairoorbellen op maat maken
Inmiddels kijkt Erlinde terug op een succesvol jaar. Het concept van Jewels with Flair slaat aan. Erlinde ontwerpt sieraden, voornamelijk oorbellen, die perfect aansluiten bij de wensen van de klant door maatwerk te leveren. Haar omzet groeide direct toen zij fulltime aan de shop ging werken, waardoor zij zichzelf meteen een volwaardig salaris kon uitkeren. Ze kan nu haar creativiteit kwijt, heeft meer tijd voor haar gezin en is af van de hoge werkdruk.

Respect voor alle leerkrachten
Al een jaar lang kan Erlinde nu zelf haar oudste zoon naar school brengen. Als ze dan door de gangen loopt op de school van haar zoontje heeft ze soms ook wel eens heimwee. Heimwee naar de tijd toen ze nog net in het onderwijs zat. Maar vooral heeft zij respect, veel respect voor de leerkrachten die iedere dag haar zoon een leuke dag bezorgen. En stiekem hoopt ze dat ooit de Citotoetsen tot een minimum worden beperkt en de kinderen gewoon weer kind mogen zijn.

Noot aan de redactie.
Neem voor meer interviews, shoots, acties of informatie contact op met: Erlinde Kramer, info@jewelswithflair.nl, 0650523968.
Beeldmateriaal in HR kan worden opgevraagd bij Erlinde Kramer.