5 kersttips voor een onvergetelijke kerst met Flair ;)

Wow, we zitten alweer 6 weken voor Kerstmis. Wat vliegt de tijd… !

Nou vind ik kerst altijd super leuk en het liefst breng ik daar óók een beetje Flair in aan ;). Mááár… het moet vooral ook gezellig én ontspannen zijn, toch? Hieronder vind je mijn absolute top 5 voor een gezellige én ontspannen kerst met Flair.

Tip 1. Liedjes zingen op het Kerkplein

Toen ik nog geen kinderen had ging ik altijd heel graag liedjes zingen op het Kerkplein in Haarlem. Ja, je hebt het ook op de Grote Markt en dan komen alle commerciële liedjes voorbij. Ook heel tof, maar ik houd wel van een beetje kneuterig op een idyllisch plein. En dat vind je zeker op het Kerkplein! Een aanrader.

Tip 2 Kleed je zoals jij zelf wilt

Kleed je vooral zoals je zelf wilt. Ja, op zich kun je natuurlijk een beetje rekening houden met de mensen waar je naar toe gaat óf een dresscode, maar het meest straal jij als jij je er goed bij voelt. Eens? Check even de speciale Kerst categorie sieraden en kies je eigen stijl.

Tip 3 Maak het jezelf makkelijk

Houd je van koken? Ga dan lekker in de keuken staan met jouw favoriete recepten. Houd je er niet van? Doe het dan vooral niet! Bij de AH heb je tegenwoordig heel veel heerlijk ‘kant en klare’ ovenmaaltijden, salades. Heerlijk en in één handomdraai klaar :). Zelf kies ik altijd voor de gulden middenweg. Mijn kinderen van 3 en 5 jaar zijn namelijk dol op eten, dus bij ons is het standaard – já, ik weet het, héél afgezaagd – gourmetten… :). Nou, dan haal ik vlees etc. van de biologische slager. Ik maak er een salade bij met patat en er staat een heerlijke maaltij op tafel. Wil je toch iets culinairs toevoegen? Maak ik lekker voor- en nagerecht volgens jouw favoriete recept en je hebt een heel 3 gangen diner!

Tip 4 Quality time

Sinds wij kinderen hebben, mis ik soms wat tijd met zijn tweeën. Daarom gaan wij vooraf samen iets doen. In de Grote Kerk in Alkmaar zijn sinds een tijdje mooie voorstellingen / concerten. Zo kom je rustig in de sfeer door de prachtige ambiance in de Grote Kerk én heb je even quality time. Twee jaar geleden zijn we naar Trijntje Oosterhuis geweest. Dit jaar wordt het Cor Bakker in de Grote Kerk.

Tip 5 Benut 3e kerstdag 🙂

Na de kerstdagen hebben wij altijd wat eten over. Daar maken we op derde kerstdag dan ook een feestje van :). Lekker met wat restjes op de bank en een foute film die we met de kerstdagen niet hebben kunnen zien.

Meer van dit soort leuke tips in je inbox? Meld je aan voor Mail met Flair! Klik hier.

12 november 2019 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.