Zilver oppoetsen

Zilver oxideert: echt zilver wordt zwart
Sterling zilveren sieraden. Die worden uiteindelijk zwart! Wist je dat? Dat is natuurlijk niet zo mooi… Of toch wel? Ik hoor namelijk ook wel eens van klanten dat ze het natuurlijke oxidatieproces juist zo mooi vinden en dat het hun sieraad zo’n mooie natuurlijke look geeft. Mee eens? Of houd jij je sieraad toch liever sprankelend zilver? Dat kan natuurlijk ook.

Laat je zilveren sieraden weer stralen!
Hoe je dat doet? Simpel. Poets je sieraad op met een zilverpoetsdoek. Het beste is om zo’n doek te kopen bij de juwelier. Uiteraard zijn ze ook bij de supermarkt te koop, maar die doen niet altijd hun werk even goed.

Pas op met ‘dompelbadjes’
Er bestaan ook ‘dompelbadjes’ om je sieraden in te dompelen. Klinkt heel handig en dat is het ook wel. Echter pas dan op dat edelstenen en zoetwaterparels NIET in aanraking komen met de vloeistof. Dit kan deze materialen lelijk aantasten. Verder raad ik ook niet aan dit vaak te gebruiken (en misschien maar liever helemaal niet…). Waarom? Als je dit vaak doet, kan het zilver van je sieraad dof worden: de vloeistof ‘bijt’ namelijk het buitenste laagje van je sieraad er af. Hierdoor verdwijnt dus het zwart geworden zilver, maar op de langere termijn is dit niet mooi en verdwijnt het glanzende effect van het zilver.

Op dit blog geldt auteursrecht. Dit blog is geschreven door Erlinde Kramer. Het kopiëren en gebruiken van deze tekst voor commerciële doeleinden is dus niet toegestaan. ©

17 juni 2019 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.