Word prachtig én veilig bruin deze zomer!

Mireille Mommers-Bax van Huidverzorgingsinstituut Mireille is vandaag aan het woord. Mireille is expert op het gebied van huidverzorging en heeft haar eigen salon en webshop. Mireille zit al 30 jaar in het vak en heeft bijna 20 jaar haar eigen praktijk. Speciaal voor Jewels with Flair schreef ze een blog om mooi en veilig bruin te worden deze zomer.

‘Ik vertrek pas naar Ibiza na een goede voorbereiding’

Hoe je dat doet?

1. Scrub gezicht en lichaam met een milde scrub zodat dode huidcellen het bruiningsproces niet in de weg staan. Doe dit een paar dagen voordat je op vakantie gaat. Maak gebruik van een product wat het bruiningsproces stimuleert, zoals Magic Mousse à Bronzer van Payot. Met een pretan product kun je vaak al een maand van te voren beginnen. Ook heb je minder kans op zonneallergie bij het gebruik van een dergelijk product.

Enkelbandje sieraden

2. Tijdens het zonnebaden is het raadzaam je goed te beschermen. De zon is onze vriend en vijand. We hebben de zon ( ofwel UV-straling ) nodig voor de aanmaak van Vitamine D. Helaas is te veel zon schadelijk, de huid kan verbranden en het verouderingsproces wordt
gestimuleerd. Welke factor geschikt is voor jouw vakantie is afhankelijk van een aantal factoren.
A. Hoe gevoelig is jouw huid voor de zon, verbrand je snel of juist niet.
B. Waar ga je naar toe, hoe dichter bij de evenaar hoe sterker de straling, maar in de bergen is het ook oppassen.

Mijn advies: Is je huid gevoelig en ga je op echte zonvakantie begin dan met een SPF 50. Is je huid wat meer gewend aan de zon of verbrand deze minder snel dan kan SPF 30 volstaan. Lagere factoren alleen bij echte zongebruinde huiden en huiden die niet snel verbranden en houdt altijd rekening met de plaats waar je naar toe gaat en wat je van plan bent te ondernemen op vakantie. Ga je veel zwemmen of sporten neem dan een water resistant product.

3. En dan hebben we natuurlijk nog de naverzorging. Meteen na het zonnebad is het raadzaam een aftersun te gebruiken zoals bv. Refreshing Gelée Coco van Payot. Een aftersun heeft een verkoelende en verzorgende werking in tegenstelling tot een bv. bodycream deze kan de huid afsluiten waardoor deze juist zijn warmte niet kwijt kan. Een paar dagen na je vakantie is het raadzaam de huid te scrubben, dit om de mooie bruine tint te bewaren. Door UV- stralen wordt de huid als natuurlijke bescherming dikker en de teint doffer dit kun je voorkomen door regelmatig te scrubben. Dit geldt zowel voor het lichaam als voor het gezicht.

Met al deze tips zal jouw huid stralen deze zomer. En met mooie bruine benen… Wat is er dan leuker om je enkels te sieren met een enkelbandje… :). Bekijk hier alle enkelbandjes.

Waar ga jij naar toe deze zomer?

15 mei 2019 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.