Erop uit met de kinderen

Erop uit met de kinderen

De zomervakantie staat voor de deur! Voor diegene met kinderen betekent dit 6 weken lang geen ochtendritueel van broodtrommels vullen, gymspullen bij elkaar zoeken, kinderen uit bed trekken, enz. Aan de andere kant staan deze 6 weken onherroepelijk af en toe ook wel eens garant voor het onvermijdelijke ‘mahaaaam, ik verveel me…’. Is het bij jou inmiddels zo ver en heb je geen creatieve ideeën meer om je kroost bezig te houden? Wij hebben een paar leuke tips voor je om een leuk dagje uit te bedenken. Komt ‘ie!
– ben je lid van de postcodeloterij? Dan ontvang je altijd de voordeelagenda. Deze zit bomvol kortingsbonnen voor allerlei uitjes, in elke provincie!
– heb je jonge kinderen? In bijna elke regio in Nederland is www.kidsproof.nl goed vertegenwoordigd. Check hun dit voor leuke activiteiten voor en met kids
– of je nu op vakantie gaat in eigen land of op zoek bent in je eigen regio, vaak brengt de plaatselijke VVV je graag op goede ideeën. Als je de app van VVV.nl downloadt, kan je zelfs waar je ook bent zien wat er op dat moment in je directe omgeving t doen is.
– door het jaar heen organiseren veel supermarkten allerlei kortingsacties, zoals Artis of de Efteling. Kijk een op Marktplaats voor dit soort leuke kortingsbonnen. Jij blij en de trouwe spaarder krijgt er ook nog wat voor terug.
– in heel veel plaatsen zijn er enorm leuke speeltuinen en kinderboerderijen te vinden die lokaal gerund worden door vrijwilligers. Voor een klein bedrag kun je deze plekken bezoeken. De liefde van de vrijwilligers is te zien in het vaak perfecte onderhoud !
Tot slot: durf klein te denken. Zeker met kleine kinderen hoef je niet groots uit te pakken om een geweldige dag te hebben. Bij mooi weer een dag aan het water is altijd feest. Maar ook een fietstocht langs de buurtspeeltuintjes is geweldig. Staan er bij jou in de buurt veel van die stalletjes waar groente en fruit verkocht wordt? Superleuk om met je kids de ingrediënten voor de maaltijd te ‘verzamelen’. Bonus is dat ze dan vast (nog) meer genieten van de maaltijd.
06 juli 2018 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.