Een dompelbadje voor je sieraden. Goed of juist niet???

Je wilt je echt zilveren sieraden natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Daar heb je speciale dompelbadjes voor. Waarom je deze zou kunnen gebruiken? Bijvoorbeeld indien je sieraad is gemaakt met zeer fijn zilver en het lastig is alle geoxideerde plekjes op te poetsen met een zilverpoetsdoek. Maar of je het vaak moet doen? Lees even door óf bekijk het filmpje hieronder voor mijn ervaring.

Zilver leeft
Zilver oxideert en wordt uiteindelijk zwart. Vind jij het eigenlijk wel echt nodig dat zilver wordt opgepoetst? Ik hoor namelijk ook vaak dat het natuurlijke oxidatieproces zo mooi is aan het sieraad. Je sieraad ‘leeft’ en krijgt een prachtige vintage uitstraling. Wat vind jij?

Voordelen dompelbadje
Op zich werkt zo’n zilverbadje wel. Je dompelt het zilver een paar seconden in het badje, desnoods borstel je het even na met het meegeleverde borsteltje en je sieraad heeft aanzienlijk minder donker zwarte plekken. Let wel op dat de parels van de oorbellen of de edelstenen van de oorbellen niet in contact komen met de vloeistof. Die kunnen daar niet zo goed tegen.

Nadelen dompelbadje
Het nadeel van het gebruiken van zo’n dompelbadje is dat er eigenlijk een laagje zilver van het sieraad wordt ‘afgebeten’. Het resultaat hiervan kan zijn dat je sieraad dof wordt. Dat is zonde natuurlijk.

Mijn advies
Ik zou zeggen, probeer zoveel mogelijk een goede zilverpoetsdoek te gebruiken. Lukt het niet overal goed bij te komen? Laat je sieraad dan opnieuw polijsten bij de juwelier.

Op dit blog geldt auteursrecht. Dit blog is geschreven door Erlinde Kramer. Het kopiëren en gebruiken van deze tekst voor commerciële doeleinden is dus niet toegestaan. ©

03 juli 2019 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.