Dit is hoe jij de juiste edelsteen kiest voor jouw huidskleur

Heb jij je ooit afgevraagd waarom het ene paar edelsteen oorbellen er fantastisch uit zag bij je vriendin, maar er bij jou helemaal niet uitsprongen? Wellicht heb je al ontdekt dat het alles te maken heeft met je huidskleur. Jouw huidtint speelt een grote rol welke kleur edelsteen jou het beste staat.

Hier zijn enkele tips om de juiste keuze te maken:

Stap 1: Ontdek jouw huidskleur

De eerste stap in het kiezen van de juiste edelsteen is het ontdekken van je huidskleur. Er zijn drie hoofdcategorieën - licht, medium, of donker - en ze worden verbonden met seizoenen: lente, zomer, herfst of winter.

welke kleur staat bij mijn huidtype

Lichte huid

Als je een lichte huid hebt, zou je lentetype kunnen zijn. Denk aan blond of rood haar. Je huid kan gevoelig zijn voor verbranden en snel rood worden.

Medium huid

Een medium huidskleur betekent meestal dat je in de categorie van de zomertypes valt. Een licht getinte huid die normaal niet verbrandt maar ook niet gemakkelijk bruint.

Donkere huid

Mensen met een diepe, donkere huidskleur behoren vaak tot de herfst- of wintertypes. Dit betekent dat hun huid geschikt is voor warme kleuren zoals oranje of rood. Echter kan een contrasterende kleur er ook mooi uitspringen zoals bijvoorbeeld een witte parel.

Stap 2: Kies de juiste kleur edelsteen

Nu je jouw huidskleur hebt vastgesteld, kun je beginnen met het kiezen van de juiste edelsteen. Hieronder staan wat opties.

Lichte huid

Als jij een lichte huid hebt, passen perzikkleuren en lichte paarse tinten uitstekend bij jouw teint. Probeer bijvoorbeeld amethist sieraden om je huid extra op te fleuren!

Medium huid

Voor een medium huidskleur is het goed om te kiezen voor lichtblauwe variaties en roze stenen. Probeer rozenkwarts als je een unieke look wilt, of ga voor chalcedoon gecombineerd met zoetwaterparels als je het iets meer klassiek wilt hebben.

Donkere huid

Mensen met een diepere huidskleur kunnen wegkomen met aardetinten. Probeer bijvoorbeeld poppy jaspis of oorbellen met granaat om je dag op te fleuren! Echter kan een contrasterende kleur ook lekker opvallen. Waar houd jij van?

Stap 3: Test het zelf!

Uiteindelijk hangt het allemaal af van wat het beste voelt en er mooi uitziet voor jou! Experimenteer met verschillende edelsteen sieraden en bekijk welke het beste werkt met jouw huidskleur.

Als je het moeilijk vindt, zullen deze stappen jou zeker op weg helpen. Advies nodig? Schroom dan niet een mail te sturen met een foto. Ik help je graag verder!

Bedankt voor het lezen van mijn artikel over hoe je de juiste edelsteen kiest voor jouw huidskleur! Ik wens je veel succes bij het vinden van jouw perfecte match.

Conclusie

In dit artikel heb ik besproken hoe belangrijk het is om de juiste edelsteen te kiezen op basis van je huidskleur en hoe je deze stappen het beste kunt toepassen. Vergeet niet te experimenteren tot je dé perfecte match hebt gevonden!

26 mei 2023 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.