Mijn ontwikkelingen tot edelsmid :)

Een oorbel helemaal zelf maken vanaf de basis

Sinds dit schooljaar (ja, ik denk als oud-juf nog steeds in schooljaren ), ben ik begonnen met een cursus edelsmeden.

Zagen vijlen. Als ik denk aan het vak techniek op de middelbare school, was dat niet aan mijn besteed. Echter zagen in zilver en iets prachtigs moois kunnen maken van een simpel plaatje zilver, bleek ik magisch te vinden.

Inmiddels heb ik 5 lessen gehad. Vanmorgen had ik besloten dat ik mijn geleerde kunsten wel in één ochtendje in de praktijk zou kunnen brengen door een hele rits oorbellen te maken. Vorige week een proef model gemaakt en dat ging prima. Dus nu 5 paar in 3,5 uur. Appeltje eitje toch?

Ai. Dat viel even vies tegen. Hoe ver ik was na 3,5 uur? Er was geen één paar af! Tja, het vak edelsmeden kent een heleboel stapjes. Zagen, vijlen, solderen, in het vitriool, oppoetsen, onderdeel 2 solderen, weer in het vitriool en tot slot polijsten.

Ik heb besloten dat ik een werkbank ga aanschaffen zodat ik niet alleen tijdens de cursus aan mijn collectie kan werken. Dit schiet natuurlijk helemaal niet op zo.

Oh, voor mezelf heb ik er al een paar af :). Zie hieronder hoe het gaat worden. Zodra de oorbellen af zijn, krijgen eerst nieuwsbrieflezers toegang om deze oorbellen aan te kunnen schaffen. Wil je ook Mail met Flair ontvangen? Schrijf je hier in!

Deze oorbellen komen

15 oktober 2021 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.