#MarchMeetTheMaker: Het gezicht achter Jewels with Flair

Ik ben Erlinde Kramer, 36 jaar. De middelste dochter uit een gezin van 3 kinderen. Ik ben moeder van een zoon (4 jaar) en dochter (2 jaar). Ik woon samen met mijn vriend en kinderen in het mooie Alkmaar, maar ik ben ook heel graag in mijn geboortestad Haarlem te vinden.

Van Haarlem tot Barcelona
Mijn ouders verhuisde naar een dorpje in Noord Holland toen ik 4 jaar was omdat mijn vader directeur werd van een basisschool. En in die tijd moest je dan in de buurt wonen. Mijn moeder zit ook in het onderwijs en zelfs mijn oma gaf les. En wat ging ik doen… het basisonderwijs in. Ik heb de Pabo in Haarlem gedaan en nog even in Barcelona gewoond voor een stage. Super leuk, maar of ik daar nou echt iets heb geleerd…?!? Ja, ik heb geleerd van het leven te genieten ;).

De liefde voor mode
Toen ik de Pabo had afgerond ben ik in de binnenstad van Alkmaar gaan wonen. Misschien is toen wel al de liefde voor mode en mooie kleuren en vormen geboren. Elke dag liep ik langs mooie etalages mij te vergapen aan de nieuwste trends op weg naar mijn werk, een basisschool in Heerhugowaard. Maar, bedenk ik me nu: volgens mijn moeder zocht ik als kind al de meeste dure items uit de rekken;). Dus, misschien zit het me wel gewoon in het bloed.

Het onderwijs
Na 3 jaar in Heerhugowaard te hebben gewerkt op verschillende scholen, kreeg ik een vaste aanstelling op een hele leuke creatieve basisschool in Amsterdam. Er werd veel gedaan een kunstprojecten en als leerkracht had je de vrijheid zoveel uitjes met je klas te gaan maken als je maar wilde. Dus regelmatig was ik met mijn groep in het concertgebouw of theater de Krakeling te vinden. Ik moest wel ontzettend wennen aan de ouders die enorm recht door zee waren, de kinderen die geen blad voor de mond namen, maar wat vond ik het leuk en boeiend! Ik ontdekte dat ik het meest geschikt was voor de bovenbouw. Heerlijk, een discussie in de klas over een bepaald onderwerp. Ik heb voornamelijk groep 7/8 gedraaid. Vooral in het begin vond ik het enorm leuk. De reuring, de groepsdynamiek, maar ook de onderwijstheorie. Wow, wat heb ik daar veel geleerd. Maar uiteindelijk…. Uiteindelijk wilde ik toch gewoon mooie dingen maken. Daarnaast nam de werkdruk toe, kregen de ouders steeds hogere verwachtingen en mocht er absoluut niet langer dan 15 minuten worden buiten gespeeld. Want…dat gaat ten koste van de onderwijstijd. En dat kan niet, want er moet uiteindelijk gewoon gescoord worden. Op de Citotoets wel te verstaan. Dus toen mijn webshop steeds beter ging lopen, heb ik de sprong in het diepe gewaagd.

In mijn vrije tijd
In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn vriend of een vriendin naar het theater zoals Veldhuis en Kemper, Brigitte Kaandorp en voorstellingen met Tjitske Reidinga. Ook de kinderen heb ik besmet met deze liefde voor het theater. Graag gaan we naar Ernst Bobbie en de rest, Woezel & Pip of Dirk Scheele. Ook vind ik het heel erg leuk om met mijn kinderen te koken of te bakken.
Verder kan ik piano spelen, maar dat doe ik eigenlijk nooit meer. Ik moet mij soms bedwingen niet óók in het weekend stiekem wat oorbellen te gaan ontwerpen of foto’s te maken. Ik houd van lekker eten en natuurlijk niet te vergeten: een dagje winkelen is wel één van mijn favoriete uitjes ;).

Wat vond je van dit blog?

08 maart 2019 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.