Birthstone sieraad februari

De geboortesteen van februari: amethist

Geboren in februari? Dan is de geboortesteen die bij jouw geboortemaand hoort edelsteen amethist. Amethist is er van lila tot donkerpaars. Indien paarse amethist wordt verhit ontstaat er een prachtige heldergroene kleur. Dan heet de steen prasioliet, maar vaak wordt de steen benoemt als 'groene amethist' omdat de groene amethist is gemaakt van paarse amethist. 

Birthstone sieraad amethist februari

Werking edelsteen amethist in geboortesteen sieraden

Amethist kent vele symbolische kenmerken zoals bijvoorbeeld innerlijke rust, ontspanning en een beschermende & zuiverende werking. De steen wordt daarom graag gedragen indien je slechte gewoonten achter je wilt laten en nieuwe keuzes wilt maken. 

Birthstone sieraad februari kopen bij Jewels with Flair

In de shop vind je handgemaakte oorbellen, handgemaakte kettingen én handgemaakte armbanden met birthstone amethist, de geboortesteen van februari. Maak je look compleet en ga voor een complete sieraden set! Kun je net niet vinden wat je zoekt? Ook maatwerk sieraden zijn mogelijk. Mail dan even naar info@jewelswithflair.nl

FAQ

1. Kan amethist groen zijn?

Als amethist wordt verhit, ontstaat een helder groene kleur. De steen heet dan eigenlijk prasioliet, maar omdat het gemaakt is van amethist zie je vaak de benaming 'groene amethist'.

2. Wat is de geboortesteen van de maand februari?

De birthstone van februari is is amethist. 

 

 

05 februari 2023 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.