Welke handgemaakte sieraden zijn tijdloos én duurzaam?

Welke oorbellen zijn tijdloos?

Draag jij graag sieraden die je hele leven mee kunnen? Die NIET na één seizoen dragen alweer uit de mode zijn? Dan is het handig om te kiezen voor tijdloze sieraden. Tijdloze sieraden zijn sieraden die geen modieus tintje hebben. 

flower power sieraden

Zo waren bijvoorbeeld een tijdje lange oorbellen met een stoffen bloem erg in de mode. Die zijn dus niet tijdloos. Wel super tof om nog eens te dragen tijdens een flowerpower feestje😉.

Tijdloze sieraden zijn duurzame sieraden

Als je kiest voor tijdloze sieraden kies je vaak ook voor duurzame sieraden (indien je kiest voor een kwalitatief en duurzaam materiaal). Zilveren handgemaakte sieraden zijn bijvoorbeeld zeer tijdloos. Zilver wordt al generaties lang gedragen en ook van generatie op generatie doorgegeven. Dit geldt ook voor handgemaakte gouden sieraden.

Verguld gouden sieraden duurzaam?

Bij een juiste verzorging zéker wel! Het ligt er wel een beetje aan wat de kwaliteit is van deze verguld gouden sieraden. Let bij het kopen van verguld gouden sieraden daarom op het volgende:

  • Hoe dik is de gouden plating? Deze moet minimaal wel 18 karaat goud zijn, een dunnere laag kan er snel afslijten.
  • Heeft het handgemaakte sieraad een extra beschermingscoating? In dat geval wordt het goudlaagje extra goed beschermd tegen jouw PH waarde waardoor het goud dus lang mooi blijft.

Handgemaakte gouden oorbellen

Welke handgemaakte oorbellen zijn tijdloos?

Zo lang je niet kiest voor bijvoorbeeld de grote power flower oorbellen of grote statement oorbellen die echt op dit moment heel hip zijn, zijn er veel sieraden tijdloos.

Denk dus eerder aan:

  1. Bij welke gelegenheden kan ik deze sieraden dragen?
  2. Zou je de oorbellen vaker dan een bepaalde periode dragen?
  3. Zijn er periode dat je de betreffende handgemaakte oorbellen steeds weer opnieuw kunt in doen omdat het een speciale gelegenheid is?

Al het antwoord hierop is dat je de oorbellen regelmatig zou dragen én dit ieder jaar weer terug komt kun je er wel vanuit gaan dat je  een duurzame aankoop doet.

Hieronder vind je een drietal tijdloze handgemaakte oorbellen die je zéker in je juwelendoosje moet hebben liggen ;). 

Maxima oorbellen voor een chique gelegenheid

De elegante Maxima oorbellen zijn tijdloze oorbellen die je op vrijwel elke feestelijke gelegenheid kan blijven dragen: tijdens een gala, met oud & nieuw of bijvoorbeeld met Kerstmis

 Handgemaakte maxima oorbellen: lange oorbellen met een edelstenen druppel

Minimalistische oorbellen

Minimalistische oorbellen kun je altijd wel ergens bij combineren in het dagelijks leven: naar kantoor, in de speeltuin. Bij Jewels with Flair koop je minimalistische oorbellen met een fijne edelsteen of hangertje in echt zilver of goud op zilver.

Handgemaakte zilveren oorbellen met poppy jaspis edelsteen

Parel oorbellen

Parel oorbellen zijn zéker tijdloos en handig om in je sieradenkistje te hebben liggen. Er komt altijd een moment voor een klassieke uitstraling. Denk aan bijzondere momenten in je leven. Daarnaast dragen handgemaakte oorbellen met zoetwaterparels heerlijk lichtgewicht. 

Handgemaakte zilveren oorbellen met parels

FAQ

1. Welke handgemaakte sieraden zijn tijdloos?

Denk dan aan sterling zilveren oorbellen die je draagt op veel terugkerende gelegenheden: bijvoorbeeld Kerstmis, oud & nieuw of in het dagelijks leven. 

2. Waar koop ik betaalbare en duurzame handgemaakte sieraden?

Handgemaakte sieraden in sterling zilver zijn zeer duurzaam. Echt zilver kun je eindeloos oppoetsen. Verguld sterling zilver kan ook duurzaam zijn met een juiste verzorging. Bekijk hier alle duurzame handgemaakte sieraden van Jewels with Flair

11 oktober 2022 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.