Meerdere geboortesteen kalenders in omloop?

Geboortestenen. Dat klinkt leuk, maar hoe is dat eigenlijk ontstaan? Ook vind je -als je gaat zoeken op het internet- vaak meerdere geboortestenen die bij jouw maand of sterrenbeeld horen. En dan zijn er ook nog twee geboortesteen kalenders! Lekker verwarrend. Kan dat niet wat overzichtelijker? Om een beetje orde in de chaos te scheppen heb ik het hieronder geprobeerd uit te leggen.

 

BEKIJK GEBOORTESTEEN SIERADEN >> 

 

Een stukje geschiedenis

Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan van geboortestenen. De bekendste in het westen is denk ik wel het verhaal dat staat beschreven in het tweede deel van de bijbel: Exodus. Volgens dit verhaal zag een Joodse geleerde twaalf stenen op een borstplaat (een religieus kledingstuk) bij Aaron. Die stenen stonden toen voor de 12 stammen van Israel. Later koppelde een geleerde deze stenen als symbool aan de 12 sterrenbeelden.

Weer honderden jaren later geloofden geleerden en monniken dat deze stenen speciale krachten bezaten en werden deze 12 stenen gekoppeld aan de 12 maanden van het jaar. De monniken dachten dat de stenen het krachtigst waren als zij die droegen in de bijbehorende maand. Zo is dus de geboortesteenkalender met de maanden ontstaan.

Geboortesteen armband

BEKIJK GEBOORTESTEEN SIERADEN >> 

 

Verschillende geboortesteenkalenders in omloop

In principe kun je dus 2 soorten geboortesteen kalenders onderscheiden: de geboortestenen per maand en per sterrenbeeld. Maar dat is niet het enige…

Ben je aan het zoeken op internet dan kom je als snel bij verschillende geboortestenen uit van jouw maand. Heel verwarrend kan dit zijn. Hoe kan dit?

Omdat sommige stenen zeer zeldzaam zijn geworden. Neem de diamant voor de maand april. Onbetaalbaar voor de meeste mensen. Daarom is dan gezocht naar een steen die qua uiterlijk en krachten lijkt op de oorspronkelijke steen. Zo vind je bij mij herkimer diamant als geboortesteen voor april.

 

BEKIJK GEBOORTESTEEN SIERADEN >> 

 

Geboortestenen: een mooi symbolisch cadeau

Sommige mensen geloven heilig in edelstenen en dus ook in geboortestenen. Anderen staan daar lijnrecht tegenover en vinden het allemaal maar zweverig. Het is nooit weenschappelijk bewezen dat edelstenen daadwerkelijk helpen. Mijn oma was er 100% van overtuigd. Ik met mijn nuchtere opvoeding een stuk minder. Toch vind ik de symbolische betekenis van edelstenen erg mooi. En…je weet maar nooit ;).

 

 

BEKIJK GEBOORTESTEEN SIERADEN >> 

Geboortesteen sieraad december: tanzaniet
07 april 2022 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.