Hoe kun je zien dat zoetwaterparels echt zijn?

Zoetwaterparels zijn prachtige natuurproducten die veel worden verwerkt in sieraden. Sieraden met parels zijn tijdloos en geven jou een chique uitstraling. Als je dan parels draagt, wil je natuurlijk wel zéker weten dat ze echt zijn. Daarom heb ik hieronder 3 tips geformuleerd om jou te helpen een echte parel van een imitatie parel te onderscheiden.

Mijn 3 tips om parels te kunnen beoordelen op echtheid:

  1. Bekijk de parels goed: echte zoetwaterparels zijn nooit allemaal hetzelfde. Qua vorm, glans en kleur zullen ze iets van elkaar verschillen. Heb jij parels die wel erg op elkaar lijken? Dan heb je bijvoorbeeld een heel dure set bij de juwelier vandaan en daar een certificaat bij gekregen. Is dat niet het geval? Dan heb je te maken met imitatie parels.
  2. Bekijk én voel de structuur van de parels: parels zijn vrij ruw. Imitatie parels zijn juist glad. Je kunt dit voelen met je vingers, maar ook met je tanden.
  3. Voel het gewicht: glazen parels zijn een stukje zwaarder dan echt zoetwaterparels. Plastic parels zijn daarentegen weer wat lichter dan echte zoetwaterparels.

Sieraden met imitatieparels in de shop

In de shop staan enkele sieraden gemaakt met imitatieparels. Waarom? Omdat het soms ook gewoon heel mooi is om een perfect rond paar te dragen en échte zoetwaterparels met eenzelfde vorm zeer kostbaar zijn.

Doe de test!

In de shop vind je voornamelijk sieraden met echte zoetwaterparels en enkele met Swarovski parels of glas parels. Kun jij ontdekken welke sieraden gemaakt zijn met imitatie parels? Het antwoord vind je bij de product omschrijving.


edelstenen informatie

Bevalt deze informatie?

Meld je aan voor Mail met Flair en ontvang nog meer van dit soort berichten én direct 10% korting op je bestelling:)

21 maart 2022 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.