Hoe kun je zien dat zoetwaterparels echt zijn?

 

Ontdek de pracht van zoetwaterparels en Swarovski parels bij Jewels with Flair! Zoetwaterparels zijn natuurlijke juweeltjes die vaak worden verwerkt in tijdloze sieraden, waardoor ze een tijdloze en elegante uitstraling geven. Naast onze collectie zoetwaterparels bieden we ook schitterende Swarovski parels aan.

 

Sieraden met parels en edelstenen


Maar hoe onderscheid je een zoetwaterparel van een Swarovski parel?

Het is belangrijk om zeker te zijn van de authenticiteit van je parels. Daarom heb ik hieronder 3 handige tips opgesteld om je te helpen bij het onderscheiden van echte parels van imitaties.


1. Grondige inspectie: Echte zoetwaterparels vertonen natuurlijke variatie in vorm, glans en kleur, terwijl imitaties vaak perfect uniform zijn. Als je parels identiek lijken, kunnen ze authentiek zijn, vooral als je ze hebt gekocht bij een gerenommeerde juwelier met bijbehorend certificaat. Anders heb je waarschijnlijk te maken met imitaties.

2. Structuur en textuur: Echte parels hebben een lichte ruwheid, terwijl imitaties vaak glad aanvoelen. Je kunt dit verschil voelen met je vingers of zelfs met je tanden.

3. Gewicht: Echte zoetwaterparels zijn lichter dan glazen parels en zwaarder dan plastic imitaties. Voel het gewicht van de parels om hun authenticiteit te beoordelen.

In onze collectie vind je een aantal sieraden met imitatieparels. Waarom? Omdat soms een perfect ronde vorm gewoon prachtig staat, en authentieke zoetwaterparels met een vergelijkbare perfectie zeldzaam en kostbaar zijn.


Wil je zelf ontdekken welke sieraden imitatieparels bevatten?

Bekijk onderstaande foto's en doe de test! Hieronder zie je een aantal sieraden met (zoetwater)parels. Helemaal onderin dit blog staat de uitslag per foto.

We bieden hoofdzakelijk sieraden met echte zoetwaterparels aan, aangevuld met enkele stukken met Swarovski parels of glazen parels.

 

1. 

Parel oorbellen

 

2. 

Maxima oorbellen zoetwaterparels

 

3. 

Bloemoorbellen met zoetwaterparels

 

4. 

 

Maxima oorbellen met Swarovski parels

 

 

 

 

1 Oorbellen met zoetwaterparels 2. Oorbellen met zoetwaterparels 3. Oorbellen met zoetwaterparels 4. Oorbellen met Swarovski parels, rozenkwarts en Swarovski pegels

 

21 maart 2022 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.