Vakantiestress?! Niet met deze tips!

Vakantiestress?! Niet met deze tips!

Als je op vakantie gaat, is de voorpret altijd fijn. De tegenhanger van deze voorpret heet ‘vakantiestress’. Gek woord eigenlijk, vakantie en stress samen in één woord, daar het eigenlijk elkaars tegenpolen zouden moeten zijn.

Helaas is een goede portie vakantiestress mij ook niet vreemd. Dit bereikt meestal zijn hoogtepunt tijdens het inpakken. Ik doe dat namelijk altijd op het allerlaatste moment. Héél handig met 2 kinderen… Daarnaast neem ik altijd teveel mee van het één en te weinig van het ander… Tot slot wil ik dan wel een klein beetje stijlvol op vakantie dus gris ik op het laatste moment nog mijn favoriete sieraden mee of maak ik nog een nieuwe set voor bij mijn nieuwe zomeroutfit. Pffff. Ja, ik zit altijd heel ontspannen in de auto;-)

Herkenbaar? Hieronder geef ik je (en vooral ook mezelf;) een aantal inpaktips die de vakantiestress misschien een beetje kunnen verminderen, zodat je je vakantie relaxt kunt beginnen:

– bedenk (zeker indien je kinderen hebt) een kledingsetje per dag en pak dit per dag bij elkaar
– in plaats van opvouwen, je kleding oprollen. Geen gekreukelde kleding meer!- neutrale shirtjes zijn een fijne basis en matchen met alles! Een paar lekkere vesten erbij en zo kun je een aantal leuke combi’s maken
– neem makkelijke sieraden mee en doe die allemaal in 1 sieradendoosje. Zelf draag ik op vakantie het liefst een paar oorknopjes, maar voor een gezellig etentje neem ik ook mijn lange oorbellen mee:)
– zoek in de maanden voor de vakantie voor de kids kleding uit waar je eigenlijk niet meer zo blij van wordt. Broeken met een gaatje, shirts met een vlek die er niet meer uitgaat, leg alles apart. Een keer dragen op vakantie en daar in de vuilnisbak. Win-win: minder was thuis, vies worden is écht niet erg én meer ruimte voor nationale delicatessen op de terugweg ?

Maar bovenal: relax! Het is vakantie! Geniet van het samenzijn, het niets moeten en even weg zijn van alles. Fijne vakantie!

21 juni 2018 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.