Hoe zorg je voor het onderhoud van verguld sterling zilveren sieraden en wat is het verschil tussen verguld sterling zilver en gold filled sieraden?

Als sieradenliefhebber en verkoper van sterling zilveren sieraden en verguld sterling zilveren sieraden, realiseerde ik me onlangs dat ik soms bepaalde kennis als vanzelfsprekend beschouw en niet altijd deel. Maar misschien heb jij hier ook iets aan! In deze blogpost zal ik uitleggen hoe je verguld sterling zilveren sieraden kunt onderhouden en wat het verschil is tussen verguld sterling zilver en gold filled sieraden.

verguld sterling zilveren sieraden onderhouden

1. Het onderhoud van verguld sterling zilveren sieraden


1.1. Vermijd contact met water en chemicaliën: Water, zeep, parfum, lotion en andere chemicaliën kunnen de vergulde laag aantasten. Verwijder daarom je vergulde sterling zilveren sieraden voordat je gaat douchen, zwemmen of schoonmaakwerkzaamheden verricht.

1.2. Bewaar ze op de juiste manier: Berg je vergulde sieraden op in een afgesloten sieradendoosje of zakje om ze te beschermen tegen lucht, vocht en stof. Dit helpt de glans en kleur te behouden.

1.3. Reiniging: Gebruik een zachte, niet-schurende doek om je vergulde sieraden voorzichtig schoon te maken. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, aangezien deze de vergulde laag kunnen beschadigen.

2. Het verschil tussen verguld sterling zilver en gold filled sieraden


2.1. Verguld sterling zilver: Verguld sterling zilver verwijst naar sieraden waarbij een laagje goud is aangebracht op een basis van sterling zilver. Dit geeft de sieraden een gouden uitstraling. Bij Jewels with Flair vind je vergulde sieraden met een kwalitatieve plating van minimaal 18 karaat goud. Bovendien is er een extra coating aangebracht om deze laag te beschermen. Het vergulde laagje kan na verloop van tijd slijten, afhankelijk van het gebruik en onderhoud.

2.1 Gold filled sieraden: Gold filled sieraden zijn vervaardigd door een dikke laag goud mechanisch te hechten aan een basis van een ander metaal, zoals koper of messing. Het goudgehalte in gold filled sieraden is hoger dan bij verguld zilver, waardoor ze buitengewoon duurzaam zijn en minder snel slijten. Het wordt zelfs gezegd dat een gold filled sieraad, mits goed onderhouden, een leven lang meegaat.

Bij Jewels with Flair maken we bijna al het wikkelwerk gebruik van gold filled draad. Bovendien hebben we diverse oorbellen die volledig bestaan uit gold filled onderdelen.

 

BEKIJK OORBELLEN

 

verguld sterling zilveren sieraden

 

BEKIJK KETTINGENTips voor het kopen en dragen van verguld sterling zilveren sieraden:

  •  Kies voor kwaliteit: Koop verguld sterling zilveren sieraden van betrouwbare juweliers of winkels. Zo ben je verzekerd van goede kwaliteit en duurzaamheid.
  • Verwijder tijdens activiteiten: Verwijder je vergulde sieraden tijdens het sporten, schoonmaken of andere activiteiten waarbij ze kunnen worden blootgesteld aan schade of chemicaliën.
  • Onderhoud regelmatig: Maak er een gewoonte van om je vergulde sieraden regelmatig schoon te maken en te controleren op eventuele tekenen van slijtage. Zo kun je tijdig ingrijpen en de levensduur van je sieraden verlengen.

 

Tips voor het onderhoud en dragen van gold filled sieraden:

  • Reinig voorzichtig: Maak je gold filled sieraden regelmatig schoon met een zachte doek of een speciale sieradenreiniger voor gold filled. Vermijd schurende materialen en agressieve chemicaliën die de goudlaag kunnen beschadigen.

  • Verwijder tijdens activiteiten: Haal je gold filled sieraden af tijdens sporten, douchen, zwemmen en andere activiteiten waarbij ze in contact kunnen komen met water, chemicaliën of fysieke impact. Dit minimaliseert de kans op beschadiging.

  • Bewaar met zorg: Berg je gold filled sieraden op in een afgesloten sieradendoosje of zakje om ze te beschermen tegen lucht, vocht en stof. Hierdoor blijft de glans langer behouden.

 

Door deze eenvoudige tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je gold filled & verguld sterling zilveren sieraden hun prachtige uitstraling behouden en langdurig meegaan. Ontdek de hoogwaardige collectie van Jewels with Flair en geniet van tijdloze schoonheid en duurzaamheid in je sieradencollectie.

 

NAAR DE SIERADENCOLLECTIE

03 juli 2023 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.