Groene Amethist: Een Unieke Transformatie van Paars naar Groen

Groene amethist? Amethist is toch paars? Dat klopt. Maar deze is groen! 😆. Meer weten? Lees dan even verder.

 

Wat is groene amethist? Ontdek prasioliet!


Groene amethist, ook bekend als prasioliet, is een unieke variant van de bekende paarse amethist. Het is een edelsteen die een transformatie ondergaat, waarbij de paarse kleur verandert in een prachtige groene tint. Benieuwd naar het proces achter deze metamorfose? Je leest het hieronder!

 

 BEKIJK SIERADEN MET GROENE AMETHIST

 

Het proces van transformatie


Groene amethist ontstaat door de invloed van hitte en druk, in de natuur vaak veroorzaakt door vulkanische activiteit, op een paarse amethist die in de aarde wordt gevonden. Dit natuurlijke proces verandert de structuur van de amethist en resulteert in een opmerkelijke kleurverandering.

 

handgemaakte oorbellen met groene amethist  handgemaakte oorbellen met groene amethist 

De kunst van het creëren van groene amethist


In moderne tijden heeft de mens geleerd om dit natuurlijke proces na te bootsen. Door de paarse amethist te verhitten in een gecontroleerde omgeving, zoals een speciale oven, kan de kleurtransformatie naar groen worden bewerkstelligd. De warmtebehandeling beïnvloedt het kristalstructuur en versnelt de oxidatie van het aanwezige ijzer, wat leidt tot de groene kleur.

 

BEKIJK SIERADEN MET GROENE AMETHIST

 

Het resultaat: Een schitterende groene amethist

Na de warmtebehandeling wordt de paarse amethist gekoeld en vervolgens geslepen en gepolijst. Het resultaat is een groene amethist die qua uiterlijk vergelijkbaar is met natuurlijk gevormde groene amethist. Het kristal toont een prachtige groene kleur, variërend van lichtgroen tot diepgroen, en straalt een schitterende glans uit.

 

halsketting met groene amethist

Natuurlijk versus kunstmatig


Hoewel kunstmatig geproduceerde groene amethist dezelfde esthetische aantrekkingskracht kan hebben als natuurlijk gevormde groene amethist, is het belangrijk om te weten dat natuurlijke edelstenen vele malen kostbaarder zijn vanwege hun zeldzaamheid en unieke eigenschappen. In de webshop van Jewels with Flair vind je daarom sieraden met groene amethist die in de oven zijn verhit. Op deze manier draag jij een betaalbaar én prachtig sieraad. 

 

BEKIJK SIERADEN MET GROENE AMETHIST


De sieraden met groene amethist van Jewels with Flair

Bij Jewels with Flair vind je een prachtige collectie handgemaakte sieraden met groene amethist. Groene amethist die zijn kleur heeft gekregen door in de oven te zijn verhit. Elk stuk is zorgvuldig vervaardigd om de schoonheid van de steen te accentueren.

In de webshop vind je kettingen, armbanden en oorbellen.  Sieraden met groene amethist zijn ontworpen om je een betoverende en zomerse uitstraling te geven.


BEKIJK SIERADEN MET GROENE AMETHIST

27 juni 2023 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.