Edelsteen labradoriet

Laten we het eens hebben over labradoriet. Labradorwie??? Labradoriet dus. In mijn collectie vind je een heel aantal sieraden die gemaakt zijn van deze edelsteen. Deze prachtige steen lijkt steeds wel van kleur te veranderen, afhankelijk van hoe het licht valt. Dit komt doordat er op de zogenaamde splijtvlakken allemaal enorm kleine kristalletjes liggen die het licht laten breken. Een supermooi effect en daarom helemaal passend in mijn collectie.

Het bijzondere kleurenspel van labradoriet wordt labradoriseren genoemd. Ik dacht eerlijk gezegd dat hier dan ook de naam van deze edelsteen vandaan komt, maar dat blijkt niet zo te zijn. Labradoriet werd ontdekt op het Canadese schiereiland Labrador. Een pater vond hier op het strand stenen die van kleur veranderden als je ze draaide. Hij noemde deze stenen vervolgens Labradoriet, naar hun vindplaats.
Labradoriet schijnt een beschermende werking te hebben. Dat is een fijne gedachte :).
Benieuwd geworden naar het mooie labradoriet? Je vindt mijn ontwerpen met labradoriet hier.
Op dit blog geldt auteursrecht. Dit blog is geschreven door Erlinde Kramer. Het kopiëren en gebruiken van deze tekst voor commerciële doeleinden is dus niet toegestaan. ©
19 augustus 2018 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.