Wat Zijn Gold Filled Oorbellen? Ontdek de Voordelen en Onderhoudstips

Gold filled oorbellen zijn een populaire keuze voor sieradenliefhebbers vanwege hun duurzaamheid, betaalbaarheid en luxe uitstraling. In dit artikel wordt uitgelegd wat gold filled betekent, hoe het zich verhoudt tot andere goudsoorten, en waarom het een uitstekende keuze is voor oorbellen en andere sieraden. We geven ook tips voor het onderhouden van je gold filled sieraden.

 

gold filled sieraden

Wat Zijn Gold Filled Oorbellen?

Gold filled oorbellen bestaan uit een basismetaal, zoals messing of koper, dat bedekt is met een dikke laag goud. Deze gouden laag wordt mechanisch gehecht met behulp van warmte en druk en moet minstens 5% van het totale gewicht van het sieraad uitmaken. Dit maakt gold filled sieraden duurzamer en aantrekkelijker dan andere alternatieven zoals gold plated sieraden.

Verschil Tussen Gold Filled, Gold Plated en Massief Goud

 1. Gold Filled Sieraden:

  • Minstens 5% van het totale gewicht is goud.
  • Veel duurzamer dan gold plated sieraden.
  • Ideaal voor mensen met een gevoelige huid.
 2. Gold Plated Sieraden:

  • Bij Jewels with Flair vind je in de verguld sterling zilveren sieraden een fraaie kwaliteit van minimaal 18 karaat goud op echt zilver. Tevens bevindt zich hier een beschermingscoating op. Deze laag blijft lang mooi, maar gaat geen 'leven lang' mee bij veelvuldig dragen. 
  • Minder duurzaam en goedkoper dan gold filled sieraden.
 3. Massief Gouden Sieraden:

  • Volledig gemaakt van goud of een goudlegering.
  • Zeer duurzaam en de meest luxe optie, maar ook het duurst.
gold filled armbanden

Voordelen van Gold Filled Oorbellen

 • Duurzaamheid: Gold filled oorbellen zijn bestand tegen slijtage en gaan veel langer mee dan gold plated sieraden.
 • Luxueuze Uiterlijk: Ze hebben de uitstraling van massief goud zonder het hoge prijskaartje.
 • Hypoallergeen: Ze zijn veilig voor mensen met een gevoelige huid of allergieën, omdat het goudoppervlak direct contact maakt met de huid.

Onderhoud van Gold Filled Oorbellen

Om je gold filled oorbellen er als nieuw uit te laten zien, is het belangrijk om ze goed te onderhouden:

 • Reiniging: Gebruik een droge gladde doek om je sieraden schoon te maken. Dit kan prima een zilverpoetsdoek zijn. Vermijd agressieve chemicaliën.
 • Opbergen: Bewaar je oorbellen op een droge plek en vermijd blootstelling aan vocht om aanslag te voorkomen.

gold filled armband met geboortesteen granaat (januari)

Waarom Kiezen Voor Gold Filled sieraden?

Gold filled oorbellen en andere gold filled sieraden bieden een uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit. Ze zijn een duurzame en betaalbare optie voor iedereen die houdt van de uitstraling van goud zonder de hoge kosten van massief gouden sieraden. Met de juiste zorg en onderhoud blijven gold filled oorbellen 'een leven lang' mooi.

Zoek je naar stijlvolle en betaalbare sieraden? Kies dan voor gold filled oorbellen!

Met deze informatie ben je klaar om een weloverwogen keuze te maken en je sieradencollectie uit te breiden met prachtige gold filled oorbellen, armbandjes en kettingen.

FAQ over Gold Filled Oorbellen

1. Wat zijn gold filled oorbellen? Gold filled oorbellen zijn sieraden waarbij een dikke laag goud mechanisch is gehecht aan een basismetaal, zoals messing of koper. Deze gouden laag moet minstens 5% van het totale gewicht van het sieraad uitmaken.

2. Hoe lang gaan gold filled oorbellen mee? Met de juiste zorg en onderhoud kunnen gold filled oorbellen vele jaren meegaan zonder hun glans te verliezen.

3. Zijn gold filled oorbellen hypoallergeen? Ja, gold filled oorbellen zijn hypoallergeen en geschikt voor mensen met een gevoelige huid, omdat het goudoppervlak direct contact maakt met de huid.

4. Hoe moet ik mijn gold filled oorbellen schoonmaken? Gebruik milde zeep en water om je gold filled oorbellen schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliën om de gouden laag te beschermen.

5. Wat is het verschil tussen gold filled en gold plated sieraden? Gold filled sieraden hebben een veel dikkere gouden laag (minstens 5% van het totale gewicht) dan gold plated sieraden, waardoor ze duurzamer en van hogere kwaliteit zijn.

6. Zijn gold filled oorbellen duur? Gold filled oorbellen zijn duurder dan gold plated sieraden, maar veel betaalbaarder dan massief gouden sieraden. Ze bieden een uitstekende balans tussen prijs en kwaliteit.

7. Kan ik mijn gold filled oorbellen dagelijks dragen? Ja, gold filled oorbellen zijn duurzaam genoeg voor dagelijks gebruik, mits ze goed worden onderhouden en schoongehouden.

 

30 mei 2024 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.