Verbrand? Deze natuurlijke middeltjes helpen perfect!

Geniet je ook zo van het lekkere weer? Ik heb de afgelopen dagen echt geprofiteerd van het heerlijke weer en ben lekker veel buiten geweest. Hoewel ik me altijd insmeer, zijn m’n schouders toch wel een beetje rood geworden. Heb jij dat ook? Je hoeft niet gelijk naar de aftersun te grijpen, er zijn ook een aantal natuurlijke middeltjes die je zo van je zonnebrand afhelpen:)

> Zonnebrand betekent eigenlijk dat je huid te veel hitte heeft opgenomen. Koelen is dus het devies! Een natte handdoek, ijsklontjes in een theedoek of een lauwe douche, allemaal Eerste Hulp bij Zonnebrand.
> Als de ergste brand eruit is, wil je je huid graag behandelen met iets verlichtende. Geen aftersun in de kast? Geen nood!
Heb je peterselie, dille of kurkuma in huis? Het helpt als je je huid met deze kruiden (verpulverd ) insmeert.
> Oliën, zoals kokosolie, arganolie, lavendelolie, maar ook olijfolie werkt anti-verouderend. Altijd goed dus!
> Zelf heb ik altijd arnicazalf in de kast staan. Dit werkt niet alleen goed bij zonnebrand, maar ook bij nare valpartijen van je kind. Schaafwondjes genezen een stuk sneller!

Voorkomen blijft natuurlijk altijd beter dan genezen! Smeer je dus altijd goed in en zoek tijdens de heetste momenten van de dag de schaduw op.

Geniet van de zomer!

21 mei 2018 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.