Kerstdessert
Hier is weer een lekker recept van @cookwithfleur ! Fleur maakt al tijden heerlijke & gezonde recepten. Leuk om te weten: Fleur is opgegroeid in Portugal. Daarna settelde zij in Nederland en momenteel woont ze in Engeland. Je kunt dus naast een variant op de Nederlandse speculaas in december, ook invloeden uit de Portugese én Engelse keuken verwachten. Nieuwsgierig naar meer recepten van Fleur Beill? Kijk dan even op haar Instagram account @cookwithfleur.
Benodigdheden
180 gram witte chocolade reep liefst Tonny’s Chocolonely die is super lekker
500 gram mascarpone op kamertemperatuur
150 gram vanille kwark
300 gram speculaas + extra ter garnering
100 gram boter
Doosje fruit zoals frambozen voor garnering
Voorbereiding — 15 minuten
- Creëer een au bain marie door een kleine sauspan te vullen met een laag water en daar een passende kom op te zetten.
- Gooi in stukjes gesneden witte chocolade in de kom. Het water mag de kom niet raken, de stoom van het kokende water zal de chocolade langzaam laten smelten. Let op dat de chocolade niet te warm wordt en roer deze glad. Laat vervolgens afkoelen.
- Gebruik de kleine sauspan nogmaals om de boter te smelten.
- Verkruimel ondertussen de speculaasjes, dit kun je met een foodprocessor doen. Houd een beetje koekkruimels apart voor de garnering.
- Meng de koekkruimels met de gesmolten boter.
- Vet de taartvorm in (26 cm diameter) met boter en druk de koekkruimels in de taartvorm.
- Zet dit vervolgens in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Witte chocolade cheesecake met speculaas afmaken — 10 minuten + wachttijd
- De witte chocolade zal inmiddels afgekoeld zijn, dus meng deze goed met de mascarpone en de kwark. Je kunt dit met een garde doen, maar met een elektrische mixer krijg je het mooiste resultaat.
- Verdeel het mengsel over de speculaas taartbodem en zet in de koelkast. Het opstijven zal minimaal 2 uur duren, maar het liefst de hele nacht.
Voordat je het serveert garneer het met speculaas kruimels en frambozen! Eet smakelijk!