Hoe meet ik mijn armband maat?

Wat jouw ideale armband maat is hangt uiteraard af van jouw polsmaat, maar ook van het type armband dat je gaat dragen én jouw persoonlijke voorkeur.

Het meten van jouw polsmaat

Om te beginnen is het handig te weten wat jouw pols maat is. Dit meet je door een touwtje strak om je pols te leggen en af te knippen tot je ‘rond’ bent. Meet vervolgens het touwtje op.

Pols maat versus armband maat

Nu weet je jouw polsmaat. Maar let op! Dit is niet jouw armband maat. Om het eenvoudig te houden, hanteer ik wel polsmaten in de shop. Dus is jouw polsmaat 16 cm, dan zorg ik ervoor dat je een armband krijgt die past om een pols van 16 cm. Omdat er meestal een verlengketting zit aan de armband kun jij, indien gewenst, de armband altijd iets losser dragen. Want niet iedereen houdt ervan een armband strak om de pols te dragen. Dat is jouw persoonlijke voorkeur.

Ideale maat per type armband

 • Indien je gaat voor een armband met een applicatie zoals één of twee steentjes in het midden, is het verstandig dat de armband strak om de pols om gedaan kan worden. Waarom? Anders draait de steen naar onder en is het mooie steentje niet in beeld. Zonde!
  Armband met steen
  • Ga jij voor een bangle armband? Dan moet de armband ook redelijk strak om de pols worden gedragen. Een hele losse bangle blijft namelijk niet goed zitten. Dus ook dan is het voor mij het handigst jouw polsmaat te weten, want ik maak de armband pas, nadat jij hem hebt besteld
   bangle armband met structuur in sterling zilver
  • In mijn shop vind je ook enkele bedelarmbandjes en armbandje met meerdere kraaltjes verdeeld over de hele lengte van de armband. Dit soort armbandjes kun je wat ruimer dragen. Persoonlijk vind ik dat ook nét wat mooier dan strak om de pols. De bedels mogen best wat ‘bungelen’. Bij dit soort armbandjes geldt dus echt: wat vind jij fijn dragen?
   Bedelarmbandje met schelpjes

  Als jij thuis een armband hebt liggen en die draagt fijn, meet die dan op Meet de armband exclusief een eventuele verlengketting, anders krijg je een andere maat. Heb je zoals hier omschreven echt speciale wensen ten aanzien van jouw armband? Geef je voorkeur op bij de bestel notities (opmerkingen veld tijdens het afronden van je bestelling) en ik pas het voor je aan.


   

  05 april 2022 — Erlinde Kramer

  Laat een reactie achter

  Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.