Geboortesteen oktober: opaal

Kostbaar opaal

Ben je in oktober geboren? Dan is jouw geboortesteen een heel kostbare en zeldzame steen, namelijk opaal. Een prachtige steen natuurlijk, maar het maakt de sieraden wel heel erg kostbaar.

Geboortesteen oktober

Wij hebben daarom voor onze ontwerpen gekozen voor imitatiestenen die erg lijken op opaal. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan opaliet of hydro quartz. Maar wat is dat dan?


Imitatiesteen hydro quartz en opaliet

Hydro quartz wordt gemaakt van glas. Door middel van een uitgekiend en precies proces wordt dit glas zo gevormd dat het erg lijkt op echte edelstenen. Het unieke van edelstenen is dat geen een edelsteen er hetzelfde uitziet en dit is bij hydroquartz ook zo. Hierdoor lijkt het echt alsof de stenen handgeslepen zijn. Deze stenen hebben natuurlijk niet de werking die aan opaal wordt toegeschreven.

Oorbellen met geboortesteen oktober

 

Werking opaal

Opaal is een heel vrolijke steen eigenlijk, die onder andere vrolijkheid, optimisme en creativiteit stimuleert. Onze handgemaakte sieraden hebben dan wel niet deze werking, maar geven je zeker de uitstraling met flair zoals opaliet je dit ook geeft.

29 september 2022 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.