Een lekkere 's zomerse salade

Wat een lekker weer! Op mooie dagen als vandaag laat ik het liefst m’n zakje boterhammen thuis en lunch ik met een salade. Omdat ik nog wel de hele middag op m’n lunch moet teren, zorg ik voor een goed gevulde maaltijdsalade. De afgelopen tijd heb ik heel wat uitgeprobeerd. Dit heeft al vaak tot jaloerse blikken van mijn lunchende collega’s geleid. Ook op de gezonde toer en op zoek naar een beetje inspiratie? Hier komt mijn perfecte lunchsalade:

– onderin een laagje ‘vullende’ ingrediënten. Ik kies vaak voor de slazakjes van HAK met bijvoorbeeld kikkererwten of linzen, maar varieer ook vaak met couscous, spelt, enz.
– dan sla, veeeeel sla. Voor het gemak en de variatie kies ik vaak voor zakken van de supermarkt, met allerlei lekkere mixen
– nu komen de kleurtjes :-): tomaat, komkommer, paprika, avocado, courgettelinten…
– on top; de smaakmakers! Ik zorg altijd voor een voorraadje hiervan in m’n koelkast: witte saladekaas, restje kip, gerookte kip, you name it! Als je nog een paar druiven of bijvoorbeeld dadels hebt, dan is dit de perfecte tegenhanger!
– ik heb lang gezocht naar een lekkere dressing en ben uitgekomen op de olie/balsamico-dressing van Bertolli. Niet te overheersend en niet zo vet
– tot slot nog de bite: alle soorten nootjes zijn perfect. Ik wissel dit nog wel eens af met een zakje krokant gebakken mais of bijvoorbeeld zonnebloempitten.
De dressing en de nootjes neem ik trouwens apart mee, anders is je sla verlept en je nootjes zacht.
Eet smakelijk!
13 juli 2018 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.