Een kijkje achter de schermen

Zoals je wellicht weet, ontwerp ik bijna alle sieraden zelf. Daarnaast doe ik de marketing, inkoop, beheer ik social media, reageer ik op mailtjes, leg ik mijn sieraden vast en zorg ik dat alles sieraden mooi de deur uit gaan. In dit filmpje leg ik kort iets uit over hoe ik de sieraden maak en wat je zoal kunt verwachten.

Maar goed, dat zegt nog niets over hoe een gemiddelde dag er voor mij uit ziet. Ik vertel het hieronder.

7 .00 Opstaan met de kinderen. Ik heb twee kleine kinderen van 3 en 5. Eén zelfstandige zoon van 5 jaar en een lieve én klassieke 😉 peuter van 3. Zij vindt zichzelf ook al heel groot en wil ook alles graag zelf doen :). Toch lukt het me meestal om binnen de 30 minuten de kinderen te hebben aangekleed en dat vind ik best knap.

7.30 Ontbijten. Na afloop is er standaard één beker (of meer) omgevallen, kan ik daarna opnieuw stofzuigen, maar bovenal hebben ze heerlijk gegeten. Want mijn kinderen kunnen eten… Drie boterhammen is echt de normaalste zaak van de wereld.

8.00 uur Schoenen aan doen, tandenpoetsen, haren kammen…

8.10 Op de fiets; kinderen naar opvang / school brengen. Een heerlijk moment vind ik dat. Mijn dochter zit nog net op het voorzitje. Heerlijk met mijn gezicht in haar haren, gekke grapjes maken. Mijn zoon fiets alweer zelf. Trots :).

8.45 KOFFIE ?. Altijd een heerlijk rustmoment en startmoment van mijn werkdag.

9.00 Bestellingen verwerken. Ik hanteer een verzendtijd van maximaal 3 werkdagen. Ik kijk dus iedere dag sowieso al mijn bestellingen even na zodat ik op schema lig en indien nodig neem ik even contact op met een klant indien iets net niet meer op voorraad is en ik een onderdeel moet nabestellen.

12.00 Lunch. Ik schrijf hier 30 minuten, want dat is mijn doel. Meestal zit ik met 15 min. weer in mijn atelier. Oeps.

12.30 Mails beantwoorden. Reageren op speciale verzoekjes, administratie bijwerken.

13.00 Blogs schrijven / social media accounts beheren.

14.00 Mail met Flair maken / vormgeven. Dat vind ik ook een erg leuk onderdeel van mijn dag. Zeker als de mail er na afloop gewoon tip top uit ziet. Ik heb ook wel eens geen inspiratie en dan denk ik aan het einde van de dag echt… Pff, wat heb ik nou gedaan vandaag? Ik ben totaal niet opgeschoten. Maar meestal heb ik na zo’n dag wel genoeg ideeën om de dag daarna weer meteen aan de slag te gaan.

15.00 Voorraad inventariseren / bestellen. Niet echt mijn ding, want voelt als ADMINISTRATIE… 🙁

16.00 Fotografie /ontwerp/ speciale verzoekjes. Heerlijk om te doen. Het ontwerpen van sieraden vind ik natuurlijk één van mijn leukste bezigheden. Helemaal als het gaat om een speciaal verzoek waarbij ik een sieraad mag ontwerpen voor bij een bepaalde outfit.

17.30 Einde werkdag. Baal, baal… Ik heb nog zoveel ideeën! Daarna ga ik koken; dat moet altijd snel. Binnen 20 min. heb ik het eten op tafel :).

18.00 Eten met het gezin. Alles gaat altijd op. Als ik andere ouders wel eens hoor over dat kinderen niet goed eten denk ik altijd, hoe dan?

18.30 Opruimen of de kinderen naar bed brengen, dat wissel ik af met mijn vriend.

19.30 Op de bank of soms kan ik het niet laten toch nog even wat aan Jewels with Flair te doen zoals nu ;).

22.00 Dan moet ik toch wel echt gaan slapen. Anders kom ik er de dag daarna te vermoeid uit.

Dit is een gemiddelde dag, maar één doordeweekse dag werk ik niet en ben ik bij mijn kinderen. Daarnaast sport ik 2 keer in de week ‘s morgen om 7 uur. Zo heerlijk vind ik dat. Dan voel ik me echt de hele dag fit:)

Hoe ziet jouw dag eruit?

22 juli 2019 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.