Dit deed ik ooit met mijn mooiste oorbellen?

Die mooie Spaanse docente??
Toen ik 18 was woonde ik ca. 5 maanden in Barcelona voor een onderwijs stage. Ik heb er veel geleerd, vooral ook welke kroegen er waren én wat er op dat moment in de mode was :). Zo had ik een zeer strenge en hele mooie docente Spaans. Zij droeg de prachtigste Spaanse oorbellen met grote ronde ornamenten. Eigenlijk lette ik elke les alleen maar op haar outfit en de mooie accessoires die ze droeg. Dus na één van haar lessen besloot ik de stad in te gaan; ik wilde ook van die mooie oorbellen!

Niet zo slim…
Destijds hield ik me totaal nog niet bezig met het onderhouden van sieraden. Dus na een tijdje waren die prachtige sterling zilveren hangers compleet zwart geworden. Ik kocht een dompelbadje bij de juwelier om ze te laten schitteren, maar dat schoot me niet op. Het bleef een beetje zwart / bruin. Dus dacht ik, weet je wat, ik laat ze er een nachtje in zitten, dan weet ik zeker dat ze morgen weer mooi zilver zijn… Oohhhh!!! Dat had ik beter niet kunnen doen.

Dus… don’t do that at home!
De oorbellen waren na dat nachtje ontzettend dof en lelijk geworden. Grauw en grijs. Deze ervaring neem ik nog altijd mee nu ik mijn eigen sieradenlijn heb. Toen vond ik het doodzonde van die mooie oorbellen en dat was het natuurlijk ook. Maar achteraf denk ik… ik weet nu wel wat er gebeurd als je die vloeistof te lang in je oorbellen laat ‘bijten’.

Lees hier meer informatie om je sterling zilveren sieraden schoon te maken >>

12 juli 2019 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.