De kracht van edelstenen

Edelstenen zijn prachtig om te zien. Voor mij zéker de grootste rede om ze te verwerken in mijn sieraden. Maar… wat ik een hele leuke bijkomstigheid vind? De mooie symbolische betekenis die edelstenen hebben. Ja, ik zeg ‘symbolische betekenis’ omdat het nooit wetenschappelijk is bewezen dat deze edelstenen ook daadwerkelijk deze krachten bezitten. Toch vind ik het ontzettend leuk een sieraad uit te zoeken voor iemand dat is afgestemd op de situatie of een steen voor mezelf te kiezen die bij mijn stemming past. je weet maar nooit ;).

de kracht van labradoriet

Top 3 van stenen die veel worden gegeven om haar symbolische betekenis:

  1. De liefde. Rozenkwarts staat bekend als de steen van de liefde én (wellicht minder bekend) ook de vrede. De steen straalt een liefdevolle vrouwelijke energie uit en brengt vrede en harmonie in relaties. De steen helpt je om je open te stellen voor muziek en de schoonheid om je heen.
  2. Kracht & energie. Labradoriet is een beschermende en spirituele steen. Het zou je aura beschermen, maar houdt ook negatieve invloeden van buitenaf weg. Hij brengt vergeten herinneringen terug en schenkt kracht en vertrouwen. De steen vermindert angst, bestrijd eenzaamheid en geeft zelfvertrouwen de doorzettingsvermogen.
  3. Zelfvertrouwen & levensvreugde. Citrien: deze gele kwarts geeft hoop, vreugde en positieve energie. Citrien draagt de energie van de zon. Alsof de zon doorbreekt op een grauwe, regenachtige dag: wolken verdwijnen, het licht breekt door. Citrien geven zelfvertrouwen en ondernemingslust en werken tegen depressie en melancholie.

Uit: ‘De helende kracht van KRISTALLEN’. Uitgegevens door de Happinez.

Wil jij meer weten over edelstenen en haar betekenis?

In de speciale Edelstenenwijzer staan alle edelstenen beknopt bij elkaar en vind je gemakkelijk jouw favoriete edelstenen sieraad. Handig als je zelf een sieraad zoekt die past bij je stemming of iemand een passend cadeau wilt geven.

17 maart 2022 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.