Wat zijn bohemian oorbellen?

Bohemian oorbellen, bo-ho oorbellen. Huh?

Als je zoekt naar oorbellen zie je al snel heel veel verschillende type oorbellen voorbijkomen. Op zich natuurlijk handig dat alle oorbellen vallen onder een bepaalde categorie, maar soms kan het ook best verwarrend zijn. 

Definitie Bohemian

Bohemian. Waar staat dit eigenlijk voor? Op Wikipedia vind ik het volgende:

Behomian is het Franse woord voor een bewoner van Bohemen, dat ligt in het westelijke deel van Tsjechië. De in Frankrijk aanwezige Roma beweerden uit Bohemen afkomstig te zijn. Daarom werd 'bohemien' in Frankrijk een naam voor de Roma.

En wat definieert deze Bohemen?

Bohemen zonderde zich in de 19e eeuw af van de traditionele levenshouding en leidde een los en vrij leven. Een leven met een huwelijk en andere conventies hoorde bijvoorbeeld niet bij deze levensstijl. Zij trokken zich terug aan de rand van de samenleving waar zij samen leefden met gelijkgestemden. 

Bo-ho style

Nu je weet waar de term Bohemian vandaan komt, zal het je niet verbazen dat de bo-ho style een vrije kleding keuze is die meestal gepaard gaat met veel  printjes, kleur en... véél sieraden. Een aantal kenmerken van de bo-ho style som ik hieronder op:

  • kleurrijk
  • printjes
  • bloemen
  • ruches
  • kant

Bekijk Bohemian oorbellen

Bo-ho style in oorbellen

In Bohemian sieraden zie je eveneens veel kleur terug komen. Sierlijke ornamenten, veertjes, kraaltjes etc. In de shop vind je veel Bohemian oorbellen met ornamenten met kleurrijke edelsteentjes zoals de 'Bohemian oorbellen met fuchsia roze chalcedoon'.

  

Bo style sieraden combineren: je mag het zo bont maken als je zelf wilt!

De Bo-ho style in sieraden kenmerkt zich door de talloze armbandjes en kettingen die worden gecombineerd in allerlei kleuren. Voor de één je-van-het, voor de ander net iets too much. Zo ook voor mij. Ik ben al chaotisch en als ik dan ook nog chaos uitstraal, weet ik niet of ik wel op dat festival aankom ;). 

Bekijk Bohemian oorbellen

Bohemian style x Jewels with Flair 

Zelf houd ik ervan de kleur van mijn oorbellen te laten terug komen in de bijpassende sieraden.

Dus: ga je voor knal roze oorbellen?

Dan óók een knal roze armband en een knal roze ketting. Maar... die armband en ketting combineer ik dan wel weer met andere bijpassende armbandjes uit bijvoorbeeld hetzelfde kleurengamma of juist met contrasterende kleur en een neutrale kleur. Daarover binnenkort meer in een nieuwe stylingtip. 

 

Bohemian oorbellen van Jewels with Flair

Bij Jewels with Flair vind je verschillende soorten Bohemian oorbellen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van Bohemian oorbellen:

  1. Bohemian oorbellen met edelsteen
  2. Bohemian oorbellen met Swarovski
  3. Bohemian oorbellen in zilver
  4. Bohemian oorbellen in goud

Bekijk Bohemian oorbellen

FAQ

1. Wat zijn bohemian oorbellen?

Bohemian oorbellen horen bij een uitstraling die past bij een vrije levensstijl (die is ontstaan bij de Bohemen). Bohemian oorbellen kenmerken zich daarom door kleurrijke & opvallende ontwerpen met veel details en versieringen. 

2. Hoe combineer ik bo-ho style sieraden met elkaar?

Eigenlijk kan alles. Het is een vrije keuze en niets is te gek. Wil jij 20 armbanden om je pols? 10 kettingen om? Je mag het zo bont maken als je zelf wilt en alle regeltjes los laten :). 

 

 

07 november 2022 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.