Een perfecte Valentijndag; een stappenplan

Tips voor Valentijnsdag

Valentijnsdag valt dit jaar op een dinsdag. Misschien niet de meest romantische dag van de week, maar het heeft in ieder geval het praktische voordeel dat de postbode wel langskomt. Zet op 13 februari dus alvast met grote letters in je agenda dat je deze dag een kaart verstuurt. Cheesy misschien, maar doet het altijd goed. Ben je een type dat voor zekerheid gaat, dan kies je er misschien voor om de kaart op de 12de op de bus te doen. Praktisch, maar wij zeggen ‘niet doen’. Toch wat minder romantisch als de kaart de dag ervoor er al is. Wil je op safe gaan? Koop dan een reservekaart, kan je altijd nog door de bus gooien :-).

Romantisch sfeertje

We gaan er voor het gemak maar even vanuit dat jullie ‘s avonds allebei thuis zijn. Tijd om een lekker sfeertje te creëren. Het is nog vroeg donker, dus kaarsjes (en het liefst een heleboel) zijn een goede zet. Muziek is ook een echte stemmingmaker. Qua radiozender is Sublime FM of good old SkyRadio altijd een goede keuze, maar ieder half uur het nieuws is misschien een beetje ontnuchterend. Kies je voor Spotify of een afspeellijst via i-Tunes, denk dan ook eens aan klassiekers als Tracy Chapman en Sade. Check anders even de afspeellijsten op SkyRadio en stel zelf je perfecte lovesong-lijst samen.

Kaarsjes aan, muziekje op? Tijd voor de volgende stap; eten!

Diner bij kaarslicht

Ben je een keukenheld of meer een afhaalkoning? In het eerste geval hoeven we je niet zoveel wijs te maken, behalve misschien de tip om het niet te zwaar te maken. Er moet altijd ruimte blijven voor het dessert. Hier komen we later op terug…. In het tweede geval, niet getreurd! Sites als Thuisbezorgd kunnen zorgen voor veel inspiratie. Ook zijn er tegenwoordig veel goede sushirestaurants te vinden waar je geweldige schotels af kunt halen. Zorg in ieder geval voor een mooi gedekte tafel (check onze Facebook voor suggesties)!

Dessert

Natuurlijk is dessert gewoon onderdeel van je diner en hadden we het onder bovenstaand kopje kunnen plaatsen, maarrrr… het dessert verdient gewoon een eigen hoofdstuk. Hoe goed (of slecht) je ook bent in de keuken, een dessert is voor iedereen te doen. Wat ons betreft is het toverwoord (tromgeroffel…) CHOCOLA! In ijsvorm, moussevorm, puddingvorm, wat ons betreft maakt het niet zoveel uit, als het maar een van de ingrediënten is, bij voorkeur het hoofdingrediënt. Chocola scoort zeg maar altijd.

Oorbellen cadeau met Valentijnsdag

Je hebt de moeite genomen om de perfecte sfeer neer te zetten en te zorgen voor een heerlijk diner. Moet je dan ook nog van tevoren op stap gaan en een cadeautje uitzoeken? Niets moet, maar het is wat mij betreft wel de kers op de taart. Het idee dat iemand de moeite heeft genomen om het perfecte cadeautje met zorg voor je uit te kiezen is gewoon heel fijn. Maar wat ís dan het perfecte cadeau? Dat kunnen we natuurlijk niet op afstand inschatten, maar zaken als rozen, parfum of een sieraad doen het altijd goed. Vind je het moeilijk om een handgemaakt sieraad uit te zoeken wat bij je vrouw of vriendin past? We denken graag met je mee en ruilen mag altijd!

We hebben je nu in ieder geval een heel aantal suggesties aan de hand gedaan om de in onze ogen perfecte Valentijnsdag neer te zetten. Wat je ook gaat doen, we wensen jullie in ieder geval een romantische tijd toe!

Wat vind jij… Valentijnsdag. Yes or No? Leave a comment!

07 januari 2018 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.