Januari en februari, ik vind het altijd een beetje lastige maanden. Het voorjaar ligt verwachtingsvol om de hoek op ons te wachten, maar op grijze dagen als vandaag lijkt het nog wel heel ver weg te zijn. Tijd voor comfortfood! Ik maak vandaag mijn favoriete pompoensoep. Lekker warm, fluweelzacht én het staat ook nog eens heel vrolijk op je bord. Ik word er blij van! Ook zin in soep? Hier is het recept:

Ingredienten:

  • 1 Pompoen
  • water
  • kippenbouillon
  • 2 grote uien
  • blik kikkererwten
  • peper & zout naar smaak
  1. Schil de uien en de pompoen.
  2. Snijd de pompoen in blokjes.
  3. Wok de uien samen met 2 tenen knoflook.
  4. Voeg de pompoen toe en wok nog een paar minuten mee
  5. Voeg 2 liter water toe (afhankelijk van hoe dik je de soep wil hebben) en 1 bouillonblokje
  6. Kook totdat de pompoen zacht is en voeg de kikkererwten toe
  7. Pureer de soep met een staafmixer en voeg zout & peper naar smaak toe
  8. Garneer de soep met een blaadje basilicum.

Eetsmakelijk!

31 januari 2018 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.