Goede voornemens, verandering en libellen

 

Op naar 2022! Heb jij goede voornemens?

 

De libelle staat symbool voor verandering. Nou weet ik… de dingen ineens compleet anders doen gaat niet werken 🤪. Maar een klein stapje richting je doel kan wel.

Deze periode zet me altijd een beetje aan het denken. Denken aan het afgelopen jaar, wat de mooie en wat minder leuke momenten waren. Onherroepelijk leidt dit toch ook altijd een beetje tot de dingen die je anders zou willen zien. Zijn dit dingen die je zelf kunt veranderen, die vanuit jezelf komen, of zijn het externe factoren waar je eigenlijk geen invloed op hebt en waar je alleen maar zelf anders naar kunt gaan kijken?

Ook is het een tijd van plannen maken. Het lijkt altijd wel alsof 31 december een soort magische grens is die we overgaan naar een nieuw jaar waarin alles anders kan zijn. Vorig jaar dachten we met z’n allen dat we de pandemie massaal achter ons konden laten en er een frisse start kon zijn. Little we knew… Toch helpt het volgens mij wel om deze onzichtbare overgang te gebruiken om het jezelf toe te staan met frisse ideeën te komen en na te denken over alles wat je zou willen bereiken in zo’n onbeschreven jaar.

Libellen staan symbool voor verandering

Ik geloof er heel erg in dat je alles kunt bereiken, als je het echt graag wilt. Verandering begint bij jezelf! Ik heb me door deze gedachte laten inspireren en heb sieraden met libellen gemaakt. Wist je dat de libelle staat voor transformatie? Als je een libelle ziet, hangt er transformatie in de lucht. De libelle staat ook voor luchtigheid en volgens mij is dat iets wat we allemaal best een beetje kunnen gebruiken voor 2022. Ik wens je een fantastisch jaar!

28 december 2021 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.