Dag Sinterklaas, hallo Kerstman :)

Dag Sinterklaas, hallo kerst!

Nu de Sint het land weer heeft verlaten en achter zich een spoor van rust bij mijn kinderen heeft gelaten, kan ik me eindelijk concentreren op wat ik echt een heel leuke periode vind: kerst. De Sinterklaastijd vind ik ook echt heel gezellig, met leuke herinneringen aan vroeger en de opgewonden spanning die er altijd omheen hing, maar deze tijd brengt ook zoveel drukte met zich mee, dat ik er nu wat minder van kan genieten dan vroeger. Dus tijd om de boom op te tuigen en mij te gaan oriënteren op kerstcadeautjes. Ook nog op zoek naar een kerstcadeautje voor je vrouw, vriendin of… Check dan even onze sieraden setjes.


De kruimels van de pepernoten zijn opgeveegd, het cadeaupapier weg gegooid en de Sinterklaaslijst op Spotify mag weer plaats maken voor ‘the Christmas Station’. Tijd om de kerstversiering weer van zolder te halen en na te gaan denken over de grootste uitdaging van kerst: het kerstdiner!

Nu vind ik het bedenken van wat er op tafel moet komen nog niet eens zo heel lastig. Mijn familie is makkelijk qua eten (zolang er goede wijn op tafel staat ;), maar ik wil vooral heel graag een echt kerstige sfeer in huis brengen, met een mooi aangeklede kersttafel als stralende eyecatcher.

Tijd om me dus maar eens te laten inspireren op het grote web dus. Met twee jonge kinderen aan tafel vallen er wat mogelijkheden af zag ik, toen ik kunstig opgemaakte kersttafels met veel kristal voorbij zag komen op Pinterest. Grote kans dat ik straks in mijn kerstoutfit sta te stofzuigen tijdens het diner.

Toch vond ik al die ideetjes met takken op tafel met daartussen het servies en glaswerk wel heel sfeervol. Gelukkig vind je tegenwoordig overal op internet van die tafelkleden waarmee je heel eenvoudig een soort rek op je tafel plaatst wat je helemaal kunt versieren in jouw stijl. Dat is het! Uit de buurt van grijpgrage kinderhandjes, genoeg ruimte op tafel voor schalen vol lekkers en toch veel sfeer.

Hoe ik die van mij ga versieren? Ik denk dat ik hem helemaal in stijl maak met dennentakken met lichtjes met daartussen mooie kerstballen. Het zal je niet verbazen… bling bling en kristal mag niet ontbreken! Ook wat bling bling in mijn oren en een toffe ketting hoort daar bij. Want aan die tafel hoort natuurlijk een stralende vrouw met Flair 😉 Inspiratie? Check even de Kerst Shop.

Op zoek naar inspiratie voor de aankleding van je kersttafel? Een aantal leuke ideetjes vind je hier:

Succes met jouw voorbereiding voor een mooi aangeklede kersttafel!

Erlinde Kramer

Eigenaresse van Jewels with Flair


Cadeautjes voor een sprankelende vrouw met Flair

07 december 2021 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.