Apatiet, bergkristal en chalcedoon. Waar staan deze edelstenen symbool voor?

Edelstenen. Daar ben ik dol op. Uiteraard omdat ze er zo prachtig uit zien en prefect om sieraden mee te ontwerpen.Daarnaast staat elke edelsteen symbool voor iets. De liefde, rust,orde… Dit maakt het sieraad extra bijzonder. Meer weten over edelstenen en waar ze symbool voor staan? Deze week licht ik apatiet, chalcedoon en bergkristal uit.

Apatiet
Apatiet staan voor onafhankelijkheid en ambitie. De steen helpt bij het spreken in het openbaar. Maagd, Kreeft, Steenbok kunnen zich sterker voelen met apatiet-energie.

Oorbellen sterling zilver apatiet zoetwaterparels

Chalcedoon
Chalcedoon heeft een zacht blauwe kleur. Deze kleur wijst op de sterke werking van ‘maankracht’. Water is verbonden met emoties en daarom staat deze steen symbool voor het stabiliseren en kalmeren van emoties. Daarnaast stimuleert het ontvankelijkheid en het vermogen om te luisteren. Ook een fijne steen als je moet spreken in het openbaar.

Oorbellen retro look chalcedoon

Bergkristal
De indianen beschouwen bergkristal als heilig en wijsheid en kennis worden als belangrijke eigenschappen genoemd. Daarnaast wordt in de edelstenentherapie wordt de steen gebruikt bij een heleboel fysieke en psychische klachten.

Oorbellen bergkristal - You're my angel

*het is nooit wetenschappelijk bewezen dat de stenen deze krachten daadwerkelijk bezitten en kunnen helpen

*bronvermelding: ‘De helende kracht van kristallen’ uitgegeven door de Happinez

06 januari 2020 — Erlinde Kramer

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.